Meny

Rotpersiljesoppa med vitlök

4 PORTIONER

500 g rotpersilja, i mindre bitar
1 gul lök, grovt hackad
3 vitlöksklyftor, halverade
2 msk olivolja
ca 6 dl grönsaksbuljong
ca 2 dl vispgrädde
salt och peppar
hackad färsk timjan
(brödkrutonger)

Stek rotpersilja, lök och vitlök ­gyllen­bruna i olivolja i en kastrull. Tillsätt buljong och koka upp. Häll i grädde och låt sjuda tills ­rotpersiljan är riktigt mjuk, ca 20 minuter.

Mixa soppan slät i en matberedare eller med en stavmixer. Späd eventuellt med mer buljong eller grädde. Smaksätt med salt och peppar. Strö över timjan och servera eventuellt med brödkrutonger.

Recept: Ingela Persson

Tips rotpersilja

Rotpersilja/Persiljerot

Rotpersilja, eller persiljerot, är en förädling av vanlig bladpersilja. Den är mindre än palsternackan, med något...