Meny

Pumpa och rotpersilja i ugn

4 portioner

1 hokkaidopumpa
400 g rotpersilja
1 dl olivolja
1–2 tsk timjan
4–5 st vitlöksklyftor, pressade
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader.

Tvätta pumpan och skär i centimeter­stora kuber. Skala rotpersiljan och skär i stavar. Gör en dressing av olivolja, timjan, vitlök och lite salt och peppar. Vispa ihop dressingen och häll sedan över grönsakerna i en bunke. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fördela grönsakerna jämt.Baka i ugnen tills de är genommjuka, 15-25 minuter.

Servera tillsammans med en fräsch sallad och en god dipp.

Recept: Niina Snijder

Tips hokkaidopumpa & rotpersilja

Rotpersilja/Persiljerot

Rotpersilja, eller persiljerot, är en förädling av vanlig bladpersilja. Den är mindre än palsternackan, med något...