Pumpa och rotpersilja i ugn
4 portioner
1 hokkaidopumpa
400 g rotpersilja
1 dl olivolja
1–2 tsk timjan
4–5 st vitlöksklyftor, pressade
salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta pumpan och skär i centimeterstora kuber. Skala rotpersiljan och skär i stavar. Gör en dressing av olivolja, timjan, vitlök och lite salt och peppar. Vispa ihop dressingen och häll sedan över grönsakerna i en bunke. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fördela grönsakerna jämt.Baka i ugnen tills de är genommjuka, 15-25 minuter.
Servera tillsammans med en fräsch sallad och en god dipp.
Recept: Niina Snijder
17 recept med hokkaidopumpa & Rotpersilja
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Soppa på rotpersilja
- Pumpa och rotpersilja i ugn
- Rotfruktssoppa
- Honungsbakad rotpersilja
- Stekt rotpersilja & mangold
- Råraka på rotfrukter med vitlöksyoghurt
- Rostad rotpersilja & potatis
- Foliebakad rotpersilja/palsternacka
- Rotpersilja, äpple & grädde
- Rostade rotfrukter med gremolata
- Rotfruktsrårakor med curry & vitlöksyoghurt
- Rostad rotpersilja & potatis
- Ugnsstekt palsternacka med äpple och blekselleri
- Rotpersilja med svamp och lök
- Rotpersiljesoppa med vitlök
Lite annat
Rotpersilja/Persiljerot
Rotpersilja, eller persiljerot, är en förädling av vanlig bladpersilja. Den är mindre än palsternackan, med något...