Meny

Kronärtskocka med mangold och kapris

2 PORTIONER

2 kokta små kronärtskockor
2 mangoldblad
1/2 lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
smör och olivolja
2 msk kapris
salt och peppar
pressad citron

Skär de kokta kronärtskockorna i 4 klyf­tor, skrapa bort ”skägget” i mitten. Skär loss mangoldbladen från stjälk­arna med en vass kniv. Skär stjälkarna i tunna strimlor och bladen i grova.

Fräs kronärtskockor, mangoldstjälkar, lök och vitlök hastigt i smör och olivolja i en stekpanna. Vänd ner mangoldblad och kapris. Smaksätt med salt, peppar och pressad citron. Gott till exempelvis fisk.

Tips kronärtskocka

Kronärtskocka

Varifrån kronärtskockan kommer är inte riktigt klarlagt, men den lär ha odlats redan under antiken. Själva skockan...