Sallad med krispig getost
4 PORTIONER
4 skivor getost (ca 300 g), rumstempererade
vetemjöl till panering
1 ägg + 2 msk mjölk
mixat vitt kantskuret bröd till panering
olja till stekning
ca 100 g blandade sallatsblad
1 avokado, skalad och tärnad
50 g valnötter, lätt rostade
20 svarta oliver
VINÄGRETT:
4 msk olivolja
2 msk valnötsolja (eller hasselnöts- eller annan vegetabilisk olja)
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
salt och svartpeppar
Vänd först ostskivorna i mjöl, doppa dem sedan i ägg- och mjölkblandningen och vänd avslutningsvis skivorna i det mixade brödet. Klappa fast brödsmulorna så att det täcker osten ordentligt.
Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål. Smaksätt med salt och peppar.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Lägg försiktigt i ostskivorna och stek dem gyllenbruna, ca 2 minuter på varje sida. Lyft upp dem och låt rinna av på hushållspapper.
Vänd salladsbladen, avokado, valnötter och oliver i hälften av vinägretten. Fördela salladsblandningen på tallrikar och placera ostskivorna ovanpå. Skeda resterande vinägrett runtomkring och servera.
27 recept med Sallat
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Matig lunchsallad
- Sommarsallad
- Wraps med brytbönor & ägg
- Salsa verde
- Tomatsallad med senap & dragon
- Grön kaprisdressing
- Varm isbergssallat med päron & hasselnötter
- Rödbetor och sallad i dillsmör
- Mâchesallad med mandelvinägrett
- Trädgårdssallad med sojavinägrett
- Sallad med svensk dressing
- Rödbetor med romansallat och vitlök
- Rostad blomkål, tomater och bataviasallat
- Romansallat med syrad grädde och friterad kronärtskocka
- Kokt isbergssallat med bacon och citron
- Gurksallad med citron och svartpeppar
- Grönsallat med vinägrett
- Sallad med marinerade rödbetor
- Balsamicobakad romansallat
Lite annat
Sallat
Det odlas hundratals olika sorters sallat runtom i världen. En tumregel är att sallatsblad med mörkare färg...