Meny

Sallad med krispig getost

4 PORTIONER

4 skivor getost (ca 300 g), rumstempererade
vetemjöl till panering
1 ägg + 2 msk mjölk
mixat vitt kantskuret bröd till panering
olja till stekning
ca 100 g blandade sallatsblad
1 avokado, skalad och tärnad
50 g valnötter, lätt rostade
20 svarta oliver

VINÄGRETT:
4 msk olivolja
2 msk valnötsolja (eller hasselnöts- eller annan vegetabilisk olja)
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
salt och svartpeppar

Vänd först ostskivorna i mjöl, doppa dem sedan i ägg- och mjölkblandningen och vänd avslutningsvis skivorna i det mixade brödet. Klappa fast brödsmulorna så att det täcker osten ordentligt.

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål. Smaksätt med salt och peppar.

Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Lägg försiktigt i ostskivorna och stek dem gyllenbruna, ca 2 minuter på varje sida. Lyft upp dem och låt rinna av på hushållspapper.

Vänd salladsbladen, avokado, valnötter och oliver i hälften av vinägretten. Fördela salladsblandningen på tallrikar och placera ostskivorna ovanpå. Skeda resterande vinägrett runtomkring och servera.

Tips sallat

Sallat

Det odlas hundratals olika sorters sallat runtom i världen. En tumregel är att sallatsblad med mörkare färg...