Meny

Varm isbergssallat med päron & hasselnötter

4 PORTIONER

1 dl hasselnötter
2 päron
1 lök
1 msk olja
1/2 isbergssallatshuvud, riven i bitar
1 msk smör
salt och peppar

Koka upp lite vatten i en liten kastrull, lägg ner nötterna och låt koka 1/2 minut, häll av och häll på kallt vatten. Ta bort skalet och hacka nötterna.

Skär päronen i tunna klyftor, ta bort kärnhuset. Skala löken och skiva den.

Stek päron och lök i oljan i en het stekpanna till det mjuknar.

Tillsätt smör och hasselnötter i pannan och låt steka tills smöret bryns lätt. Vänd ner sallaten. Salta och peppra. Gott till stekt ost eller kyckling.

Tips sallat

Sallat

Det odlas hundratals olika sorters sallat runtom i världen. En tumregel är att sallatsblad med mörkare färg...