Varm isbergssallat med päron & hasselnötter
4 PORTIONER
1 dl hasselnötter
2 päron
1 lök
1 msk olja
1/2 isbergssallatshuvud, riven i bitar
1 msk smör
salt och peppar
Koka upp lite vatten i en liten kastrull, lägg ner nötterna och låt koka 1/2 minut, häll av och häll på kallt vatten. Ta bort skalet och hacka nötterna.
Skär päronen i tunna klyftor, ta bort kärnhuset. Skala löken och skiva den.
Stek päron och lök i oljan i en het stekpanna till det mjuknar.
Tillsätt smör och hasselnötter i pannan och låt steka tills smöret bryns lätt. Vänd ner sallaten. Salta och peppra. Gott till stekt ost eller kyckling.
27 recept med Sallat
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Matig lunchsallad
- Sommarsallad
- Wraps med brytbönor & ägg
- Salsa verde
- Tomatsallad med senap & dragon
- Grön kaprisdressing
- Varm isbergssallat med päron & hasselnötter
- Rödbetor och sallad i dillsmör
- Mâchesallad med mandelvinägrett
- Trädgårdssallad med sojavinägrett
- Sallad med svensk dressing
- Rödbetor med romansallat och vitlök
- Rostad blomkål, tomater och bataviasallat
- Romansallat med syrad grädde och friterad kronärtskocka
- Kokt isbergssallat med bacon och citron
- Gurksallad med citron och svartpeppar
- Grönsallat med vinägrett
- Sallad med marinerade rödbetor
- Balsamicobakad romansallat
Lite annat
Sallat
Det odlas hundratals olika sorters sallat runtom i världen. En tumregel är att sallatsblad med mörkare färg...