Meny

Vaxbönsallad med hasselnötter

2 PORTIONER

225 g vaxbönor
1/2 dl hasselnötter
1 dl vispgrädde
1 msk hasselnötsolja
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar

Ansa vaxbönorna, d v s skär bort ändarna. Koka bönorna i lättsaltat vatten i några minuter. De ska vara mjuka och ha lite kärna kvar. Kyl i kallt vatten och låt rinna av.

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Lägg dem i en skål och vänd runt med handen så att skalen lossnar. Hacka nötterna grovt.

Vispa grädden lätt och vänd ner olja och vinäger. Smaksätt med salt och peppar.

Blanda vaxbönor och nötter i en skål. Vänd ner grädden. Servera som egen rätt eller som tillbehör till kallskuret kött.

Tips vaxböna

Vaxböna

Vaxbönan är helt enkelt en grön böna som saknar pigment och istället är gul. Liksom sin gröna syster äts den med...