Meny

Grön sparris med parmesanost och basilika

2 PORTIONER

250 g grön sparris
salt och peppar

PARMESAN- OCH BASILIKAVINÄGRETT:
1/2 dl finriven parmesanost
1/2 dl strimlad basilika
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja

Bryt av den lite träiga nedre delen av sparrisens stam där den knäcks natur-ligt (2–3 cm). Den riktigt färska gröna sparrisen behöver inte skalas, i övrigt kan det vara värt besväret. Skala i så fall sparrisen med en potatisskalare och börja precis under knoppen. Lägg den i kokande saltat vatten i en kastrull och koka 2–5 minuter. Sparrisen får gärna vara mjuk och ändå ha lite kärna kvar. Häll av vattnet och lägg sparrisen på ett fat.

Mixa ingredienserna till vinägretten. Skeda den över sparrisen. Salta och peppra.

Gott till pasta, kyckling eller charkuterier.

Recept: Ingela Persson

Tips sparris

Sparris

Grön och vit sparris är från början samma sak men den vita täcks med jord, medan den gröna får ljus och därför...