Meny

Korv- och rotfruktsgryta pochero

4 PORTIONER

600 g högrev, tärnad
1–2 msk smör
ca 1 liter kalvbuljong
2 palsternackor eller 1/4 kålrot
2 morötter
4 potatisar, av fast sort
2 gula lökar
2 lagerblad
5 vitpepparkorn
1/4 spetskål
3 chorizokorvar
2 dl stora kokta vita böner
(hackad persilja)

PEPPARROTS-CRÈME FRAICHE:
2 msk sötstark senap
2 dl crème fraiche
1 msk fint riven pepparrot

Bryn köttet i smör. Lägg över i en gryta. Täck med buljong och sjud köttet under lock tills det börjat mjukna ca 1 1/2 timme. Skumma då och då.

Skala rotfrukterna och löken och skär dem i lika stora stora bitar. Lägg dem till-sammans med kryddor i köttgrytan. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter.

Skär spetskålen i bitar och lägg i grytan. Koka ytterligare 5 minuter under lock.

Skär korven skivor. Lägg dem och bönor i grytan. Sjud i ytterligare några minuter tills korvbitarna är varma.

Rör ihop senap, crème fraiche och pepparrot och servera till.

Recept: Elisabeth Johansson

Tips pepparrot

Pepparrot

Pepparrot är rik på viatmin C och har klarat mången täppt näsa tack vare den senapsolja som utsöndras när man...