Korv- och rotfruktsgryta pochero
4 PORTIONER
600 g högrev, tärnad
1–2 msk smör
ca 1 liter kalvbuljong
2 palsternackor eller 1/4 kålrot
2 morötter
4 potatisar, av fast sort
2 gula lökar
2 lagerblad
5 vitpepparkorn
1/4 spetskål
3 chorizokorvar
2 dl stora kokta vita böner
(hackad persilja)
PEPPARROTS-CRÈME FRAICHE:
2 msk sötstark senap
2 dl crème fraiche
1 msk fint riven pepparrot
Bryn köttet i smör. Lägg över i en gryta. Täck med buljong och sjud köttet under lock tills det börjat mjukna ca 1 1/2 timme. Skumma då och då.
Skala rotfrukterna och löken och skär dem i lika stora stora bitar. Lägg dem till-sammans med kryddor i köttgrytan. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter.
Skär spetskålen i bitar och lägg i grytan. Koka ytterligare 5 minuter under lock.
Skär korven skivor. Lägg dem och bönor i grytan. Sjud i ytterligare några minuter tills korvbitarna är varma.
Rör ihop senap, crème fraiche och pepparrot och servera till.
14 recept med Pepparrot
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Pepparrot
Pepparrot är rik på viatmin C och har klarat mången täppt näsa tack vare den senapsolja som utsöndras när man...