Asiatiska grönsaker
4 PORTIONER
1/2 kinakålshuvud, strimlat
2 morötter, strimlade
5 cm purjolök, strimlad
1 paprika, strimlad
1 tsk sesamolja
1/2 dl sojasås
2 tsk färskpressad lime och citron
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 tsk riven färsk ingefära
2 msk strimlad färsk koriander
salt och peppar
Stek grönsakerna hastigt i olja. Häll i soja och citrussaft. Smaksätt med vitlök, ingefära, koriander, salt och peppar. Blanda grönsakerna med nudlar eller servera dem med ris och kyckling.
18 recept med Kinakål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Grönkålsmos
- Kinakål med äpple & hasselnötter
- Koreansk kimchi på kinakål
- Kinakål med brynt smör & soja
- Broccoli och kinakål med teriyakisås
- Trädgårdssallad med sojavinägrett
- Sötsur kinakål
- Snabb kimchi med äpple
- Sallad på morot och kinakål
- Pauls kimchi
- Kinakålssallad med ingefära och honung
- Kinakålssallad med apelsin
- Kimchi
- Chilimarinerad kinakål och gurka
- Asiatiska grönsaker
Kött
Kinakål/Salladskål
Kinakålen – har som namnet antyder – odlats mycket länge i Kina och övriga delar av Asien. Den kallas också...