Omelett med kinakål och chili
2 PORTIONER
2 dl strimlad kinakål
1/2 rödlök, skivad
1 msk olja
1 msk srirachasås
4 ägg
soja
Fräs kinakål och lök hastigt i olja i en het stekpanna. Vänd ner sriracha.
Vispa ihop äggen och häll ner i pannan. Sänk värmen och låt steka tills äggen stelnat.
Vik ihop till en omelett och stänk över lite soja. Gott till exempelvis stekt lax eller kyckling. Eller skär omeletten i breda strimlor och lägg på ris och nudelrätter.
18 recept med Kinakål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Grönkålsmos
- Kinakål med äpple & hasselnötter
- Koreansk kimchi på kinakål
- Kinakål med brynt smör & soja
- Broccoli och kinakål med teriyakisås
- Trädgårdssallad med sojavinägrett
- Sötsur kinakål
- Snabb kimchi med äpple
- Sallad på morot och kinakål
- Pauls kimchi
- Kinakålssallad med ingefära och honung
- Kinakålssallad med apelsin
- Kimchi
- Chilimarinerad kinakål och gurka
- Asiatiska grönsaker
Kött
Kinakål/Salladskål
Kinakålen – har som namnet antyder – odlats mycket länge i Kina och övriga delar av Asien. Den kallas också...