Kinakål/Salladskål
Kinakålen – har som namnet antyder – odlats mycket länge i Kina och övriga delar av Asien. Den kallas också salladskål och hade i Sverige sin glansperiod under 1970- och 80-talen då den främst hittades strimlad i sallader. Men den saftiga kålen gör sig också utmärkt i wokad form eller i en kimchi.
Förvaring
Förvara salladskål i kylen, helst i plastpåse eller fuktig handduk. Salladskål lämpar sig inte att frysa.
Säsong
I Sverige skördas ekologisk salladskål från september till november. Salladskål går att lagra och kan finnas att köpa till februari/mars.
Passar med
Kinakål passar med exempelvis asiatiska smaker, citrus, bacon.
18 recept med Kinakål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Grönkålsmos
- Kinakål med äpple & hasselnötter
- Koreansk kimchi på kinakål
- Kinakål med brynt smör & soja
- Broccoli och kinakål med teriyakisås
- Trädgårdssallad med sojavinägrett
- Sötsur kinakål
- Snabb kimchi med äpple
- Sallad på morot och kinakål
- Pauls kimchi
- Kinakålssallad med ingefära och honung
- Kinakålssallad med apelsin
- Kimchi
- Chilimarinerad kinakål och gurka
- Asiatiska grönsaker