Pauls kimchi
4–6 PORTIONER
1 huvud kinakål, finstrimlat
1 dl risvinäger
2 msk strösocker
1 chilifrukt, finhackad
1 bit färsk ingefära, finhackad
1/2 dl grovhackad koriander
1 msk salt
Lägg kålen i en skål. Rör i vinäger och socker, låt dra i ca 1 timme.
Tillsätt chili, ingefära och koriander. Smaksätt med salt.
Gott till exempelvis nygrillad kyckling.
19 recept med Kinakål & Salladskål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Grönkålsmos
- Kinakål med äpple & hasselnötter
- Koreansk kimchi på kinakål
- Kinakål med brynt smör & soja
- Broccoli och kinakål med teriyakisås
- Trädgårdssallad med sojavinägrett
- Sötsur kinakål
- Snabb kimchi med äpple
- Sallad på morot och kinakål
- Pauls kimchi
- Kinakålssallad med ingefära och honung
- Kinakålssallad med apelsin
- Kimchi
- Chilimarinerad salladskål
- Chilimarinerad kinakål och gurka
- Asiatiska grönsaker
Kött
Kinakål/Salladskål
Kinakålen – har som namnet antyder – odlats mycket länge i Kina och övriga delar av Asien. Den kallas också...