Meny

Banantarte tatin

4 PORTIONER

2 msk råsocker
1 msk vatten
4 bananer, halverade
2 msk grovhackade hasselnötter
några klickar smör
2 frysta smördegsplattor

TILL SERVERING:
vaniljglass

Sätt ugnen på 200°.

Lägg socker och vatten i en stekpanna. Värm på medelvarm platta tills sockret har löst sig. Rör hela tiden. Tag bort stekpannan från värmen och lägg bananhalvorna ovanpå sockret. Strö över nötter och klicka på lite smör.

Kavla ut de halvtinade smördegsplattorna. Lägg på bananerna så att de täcker väl. Kläm till runt kanterna så att ingen vätska sipprar ut. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Stjälp upp tart tatinen på ett fat och servea med vaniljglass.

Tips banan

Banan

Från Sydostasien tros bananen, en av våra äldsta kulturväxter, komma. Men det var inte förrän i början på förra...