Krispig havresmulpaj med banan
CA 6 PORTIONER
4 bananer
2 tsk kanel
1 msk sirap
100 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl pekannötter, hackade
1/2 dl strösocker
1/2 dl muscovadosocker
1 nypa salt
Sätt ugnen på 175°.
Skiva bananerna och lägg i en pajform. Strö över kanel och ringla över sirap.
Blanda övriga ingredienser till en smulig deg och strö över bananerna.
Grädda i ugnen i 20-30 minuter eller tills pajsmulet är gyllene och frasigt.
Bjud med glass eller tjock yoghurt.
55 recept med Banan
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Sött
- Bananbars
- Mango- och bananglass
- Frukt- och nötgröt med kaki
- Fruktsallad med honung och mynta
- Bananglass med aprikoser eller bär
- Chokladpudding på sötpotatis
- Banan- & kanelcroissant
- Banankladdkaka
- Bananmuffins
- Snickersriskakor
- Bananglass
- Banan i ugn med choklad
- Banankola på bara banan
- Banan- & citronkaka
- Banankaka med muscovado
- Krispig havresmulpaj med banan
- Marängtårta med glass och chokladkräm
- Kladdkaka med limemarinerade bananer
- Kladdkaka med banan
- Banantarte tatin
- Delia Smiths banankaka med valnötter
- Banansmoothie med kokos och kardemumma
- Banansmoothie
- Banan-shot-smoothie
- Bananpannkakor med varma kryddiga apelsiner
- Bananmuffins
- Banangröt
- Banancrème med honung och nötter
- Banan- och kiwismoothie
- Banan- och kanelcroissant
- Banan- och ingefärskaka
- Banan- och citronkaka
- Bakad banansorbet med rostade havregryn
- Amerikanska pannkakor med äpple och banan
- Mango- och banansmoothie
- Stekta bananer med glass
Lite annat
Banan
Från Sydostasien tros bananen, en av våra äldsta kulturväxter, komma. Men det var inte förrän i början på förra...