Meny

Marängtårta med glass och chokladkräm

1 TÅRTA

2 färdiga marängbottnar (1 marängtårta)
1/2 liter vaniljglass
2–3 bananer, skivade

CHOKLADKRÄM:
2 1/2 dl mjölk
1/2 vaniljstång, urskrapad
3 äggulor
1 dl strösocker
2 tsk maizena
100 g mörk choklad, hackad

Koka upp mjölk och vaniljstång och -frön i en kastrull.

Blanda samman gulor, socker och maizena i en skål. Häll den varma mjölken över blandningen, vispa runt och häll tillbaka i kastrullen. Koka upp under ständig vispning. Häll i chokladen och rör till en jämn kräm. Låt svalna i kyl.

Lägg en marängbotten på ett fat och bred ut chokladkrämen, fördela glass och skivad banan ovanpå och lägg den andra marängbotten ovanpå. Servera genast.

Recept: Ingela Persson

Tips banan

Banan

Från Sydostasien tros bananen, en av våra äldsta kulturväxter, komma. Men det var inte förrän i början på förra...