Meny

Kladdkaka med banan

1 KAKA

2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kardemumma
150 g smör
1 banan
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao

Sätt ugnen på 175°.

Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, ingefära och kardemumma i en bunke. Smält smöret och mixa bananen slät. Blanda ner det i äggsmeten.

Blanda mjöl och kakao. Sikta ner det också. Rör till en jämn smet.

Smöra en ca 24 cm stor form. Häll i smeten. Grädda kakan i ugnen ca 15 minuter. Servera med lättvispad grädde eller glass.

Recept: Ingela Persson

Tips banan

Banan

Från Sydostasien tros bananen, en av våra äldsta kulturväxter, komma. Men det var inte förrän i början på förra...