Bananglass
1–2 portioner
3 bananer
1 skvätt växtbaserad mjölk
1 nypa vaniljpulver
Skär bananerna i bitar och ställ i frysen i minst 8 timmar. Lägg de frysta bananbitarna i en stark mixer, tillsätt en skvätt växtbaserad mjölk och vanilj. Mixa en stund tills du har en bananglass. Njut på en gång!
Recept: Niina Snijder
55 recept med Banan, mjölk & vanilj
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Sött
- Mango- och bananglass
- Frukt- och nötgröt med kaki
- Fruktsallad med honung och mynta
- Bananglass med aprikoser eller bär
- Chokladpudding på sötpotatis
- Banan- & kanelcroissant
- Banankladdkaka
- Bananmuffins
- Snickersriskakor
- Bananglass
- Banan i ugn med choklad
- Banankola på bara banan
- Banan- & citronkaka
- Banankaka med muscovado
- Krispig havresmulpaj med banan
- Marängtårta med glass och chokladkräm
- Kladdkaka med limemarinerade bananer
- Kladdkaka med banan
- Banantarte tatin
- Delia Smiths banankaka med valnötter
- Banansmoothie med kokos och kardemumma
- Banansmoothie
- Banan-shot-smoothie
- Bananpannkakor med varma kryddiga apelsiner
- Bananmuffins
- Banangröt
- Banancrème med honung och nötter
- Banan- och kiwismoothie
- Banan- och kanelcroissant
- Banan- och ingefärskaka
- Banan- och citronkaka
- Bakad banansorbet med rostade havregryn
- Amerikanska pannkakor med äpple och banan
- Mango- och banansmoothie
- Stekta bananer med glass
Lite annat
Banan
Från Sydostasien tros bananen, en av våra äldsta kulturväxter, komma. Men det var inte förrän i början på förra...