Meny

Kladdkaka med limemarinerade bananer

1 KAKA

125 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 msk kakao
1 dl hackade nötter av valfri sort
2 ägg

LIMEMARINERADE BANANER:
3 bananer, skivade eller tärnade
rivet skal och saft av 1 lime eller citron
1 msk strösocker
Till servering:
vispgrädde eller vaniljglass

Sätt ugnen på 175°.

Smält smör i en kastrull. Ta bort från värmen och låt svalna något.

Blanda mjöl, socker, kakao, nötter och ägg i en bunke. Rör i smöret. Häll smeten i en smörad och mjölad pajform. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.

Blanda bananskivor, limeskal, -saft och socker i en skål. Servera chokladkakan med bananer och vispad grädde eller glass.

Recept: Ingela Persson

Tips banan & kiwi

Kiwi

Kinesiskt krusbär kallas också kiwin som kom till Sverige i stor skala först på 1970-talet. Kiwin som egentligen är...