Meny

Banankaka med muscovado

10–12 BITAR

125 g smör
1 dl strösocker
1/2 dl muscovadosocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
2 msk mjölk
2 bananer, samt muscovadosocker
smör och ströbröd till formen

Sätt ugnen på 175°. Bryn smöret och låt det svalna. Vispa brynt smör, strösocker och muscovadosocker luftigt. Tillsätt ett ägg i taget.

Blanda mjöl, bakpulver och ingefära och rör ner i smeten. Avsluta med mjölken. Häll smeten i en smord och bröad form.

Skär banan i tjocka skivor. Doppa ena delen av skivorna i muscovadosocker och tryck ner den andra delen i smeten. Grädda i ca 30 minuter. Bjud med glass, grädde eller tjock yoghurt.

Recept: Ingela Persson

Tips banan

Banan

Från Sydostasien tros bananen, en av våra äldsta kulturväxter, komma. Men det var inte förrän i början på förra...