Plommonpaj med kardemumma
4 PORTIONER
8–10 plommon
1⁄2 tsk potatismjöl
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemummakärnor, grovt malda eller fint stötta
2 dl vetemjöl
11/2 dl havregryn
Sätt ugnen på 175°C.
Dela plommonen, ta bort kärnorna och lägg plommonhalvorna i en pajform. Pudra över potatismjölet.
Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och kardemumma. Tillsätt vetemjölet och havregrynen och nyp ihop till en smulig deg.
Fördela pajdegen över plommonen och grädda i ugnen i 20–30 minuter. Servera med glass, vispad grädde eller tjock yoghurt.
14 recept med Plommon
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Sött
- Päron- och plommonkompott
- Bakade plommon med glass
- Plommon med ingefära & kardemumma
- Plommonpaj med kardemumma
- Äppelmos med plommon
- Plommonkaka med honung & lavendel
- Plommonmarmelad
- Plommonkaka med kanel
- Plommonclafoutis
- Plommon- och päronsmul
- Plommon i ugn på två vis
- Plommon- & mandelkakor
- Enkel plommonmarmelad