Plommonmarmelad
1 SATS
500 g plommon, halverade och urkärnade
400 g strösocker
saft av 1 citron
1–2 msk vatten
1 kanelstång, 2 stjärnanis eller 1/2 vaniljstång
Lägg plommonen i en kastrull. Tillsätt socker, citron, vatten och krydda. Koka upp och låt sjuda i ca 40 minuter. Skumma ordentligt under hela koktiden. Häll 1 msk marmelad på en assiett och låt svalna. Dra med en sked mitt i massan. När spåret inte rinner ihop är marmeladen färdigkokt.
14 recept med Plommon
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Sött
- Päron- och plommonkompott
- Bakade plommon med glass
- Plommon med ingefära & kardemumma
- Plommonpaj med kardemumma
- Äppelmos med plommon
- Plommonkaka med honung & lavendel
- Plommonmarmelad
- Plommonkaka med kanel
- Plommonclafoutis
- Plommon- och päronsmul
- Plommon i ugn på två vis
- Plommon- & mandelkakor
- Enkel plommonmarmelad