Plommon- & mandelkakor
10–12 STYCKEN
ca 150 g sötmandlar, skållade
6 äggvitor
175 g smör, smält
4 dl florsocker
1 1/2 dl vetemjöl
5–6 plommon, halverade och urkärnade
Sätt ugnen på 175°.
Mixa sötmandlarna fint i en matberedare eller använd en nötkvarn om du har.
Vispa äggvitorna lätt i en bunke. Tillsätt mandlar, smör, florsocker och mjöl. Blanda till en jämn smet. Fyll ca 12 muffinsformar till hälften med smeten. Lägg en plommonhalva med den skurna sidan upp i varje form. Grädda i ugnen i 20-25 minuter.
Låt kakorna svalna något innan de serveras.
14 recept med Plommon
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Sött
- Päron- och plommonkompott
- Bakade plommon med glass
- Plommon med ingefära & kardemumma
- Plommonpaj med kardemumma
- Äppelmos med plommon
- Plommonkaka med honung & lavendel
- Plommonmarmelad
- Plommonkaka med kanel
- Plommonclafoutis
- Plommon- och päronsmul
- Plommon i ugn på två vis
- Plommon- & mandelkakor
- Enkel plommonmarmelad