Plommonkaka med kanel
1 KAKA
125 g smör
1 1/2 strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1 msk mjölk
8–10 små plommon
smör och ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175°.
Smält smör i en kastrull. Låt svalna något.
Blanda socker och ägg i en bunke. Vänd ner alla torra ingredienser samt smör och mjölk och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smörad och bröad slät form.
Halvera plommonen och ta bort kärnorna. Tryck ner dem i smeten och strö över lite socker. Grädda i ugnen i ca 25 minuter.
14 recept med Plommon
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Sött
- Päron- och plommonkompott
- Bakade plommon med glass
- Plommon med ingefära & kardemumma
- Plommonpaj med kardemumma
- Äppelmos med plommon
- Plommonkaka med honung & lavendel
- Plommonmarmelad
- Plommonkaka med kanel
- Plommonclafoutis
- Plommon- och päronsmul
- Plommon i ugn på två vis
- Plommon- & mandelkakor
- Enkel plommonmarmelad