Ny syn på sopor
Den snabbt växande italienska zero waste-rörelsen har fått landet som tidigare gjort sig känt för sin problematiska...
Veckobrev 17 2020
Paus med potential
Kan en ofrivillig paus från fulla scheman och snabba middagslösningar få oss att se nya möjligheter i köket? Lina...
Veckobrev 16 2020
Säsong med förhinder
Nu börjar skördesäsongen i Europa. Men många av de som vanligtvis sköter ruljangsen sitter i år fast i sina...
Veckobrev 15 2020
Snyggt jobbat!
Tv-program där det byggs hus från grunden, eller kläcks kycklingar som ses växa upp och ge ägg. Böcker som...
Veckobrev 14 2020
I tider av osäkerhet
Vi påverkas alla av coronavirusets framfart. Ekolådans John Gerhard beskriver situationen ur verksamhetens
Veckobrev 13 2020
Halloumi på hemmaplan
En av svenskarnas absoluta favoritostar, halloumin, fick sig en törn efter kritiken kring Cyperns användning av...
Veckobrev 12 2020
Den politiserade maten
I USA är det vanligare att företag, också inom livsmedelssektorn, marknadsför sig med hjälp av politiska budskap...
Veckobrev 11 2020
Det våras för solen
Solpaneler på taken blir allt vanligare. Men det står inte på förrän de energialstrande cellerna också kan...
Veckobrev 10 2020
Jakarta sjunker
Rapporterna om hur klimatförändringarna orsakar översvämningar duggar tätt nu. Men i Indonesiens huvudstad är...
Veckobrev 9 2020
Friskt vatten för alla
Ett av FN:s klimatmål handlar om tillgången till rent vatten. John Gerhard slår ett slag för användandet av...
Veckobrev 8 2020