Rödbetor med citron & rosmarin
4 portioner
400 g rödbetor
1 msk olja
25 g smör
1/2 tsk rosmarin, finhackad
skalet från 1/2 citron
salt och peppar
Koka betor mjuka i saltat vatten. Skölj i kallt vatten, skala och skär i klyftor. Värm olja, smör och rosmarin i en stekpanna.
Lägg ner betorna och låt puttra på svag värme. Salta, peppra och riv över citronskal. Gott att servera till exempelvis couscousrätter, kryddiga korvar eller stekt grillost.
21 recept med röbetor, rosmarin & smör
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Vitlöksstekt svamp med betor och mangold
- Blomkål- & potatismos
- Zucchini i ugn med vitlök & rosmarin
- Ugnsrostad brysselkål med chiliyoghurt
- Äppelsmulpaj
- Ratatouille med rosmarin
- Stuvad savoykål med senap & örter
- Hel rotselleri i ugn
- Smörstekt kålrot med äpple & rosmarin
- Ölbräserad lök
- Stekt fänkål med karamellsmak
- Ugnsrostade jordärtskockor med smör
- Karamellstekt svedjerova med rosmarin