Meny

Ceviche på avokado

4 PORTIONER

1 vitlöksklyfta
1 färsk jalapeno (eller röd chili)
rivet skal och saft av 2 lime
salt
2 msk olivolja
1 rödlök
1 knippe koriander
2 avokado
ca 1 dl rostad majs

Skala vitlöken. Finhacka vitlök och jalapeno. Blanda med limeskal och -saft i en skål.

Mixa limeblandningen med lite salt och tillsätt oljan droppvis under fortsatt mixning tills det binder ihop till en sås.

Skala och skiva rödlöken och hacka koriandern grovt.

Dela, gröp ur och skär avokadon i tärningar, blanda allt med jalapenosåsen. Smaka av med salt och ev lite mer limejuice. Garnera med rostad majs.

Servera som tillbehör till exempelvis tacos. Eller bjud med kokt sötpotatis.

Tips! Om du är känslig för stark mat så minska på mängden jalapeno.

Tips avokado

Avokado

Avokadon har använts i kosthållet i Mexiko i 8 000 år. Aztekerna kallade den ahukatl, alligatorpäron. Avokado odlas...