Meny

Smördegsflarn med spenat och väster­bottenost

8–10 BITAR SOM TILLBEHÖR ELLER SNACKS

1 rulle smördeg
100 g naturell färskost
100 g riven västerbottenost
1 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 salladslök, skivad
1 ask babyspenat
salt och peppar

Sätt ugnen på 225°.

Rulla ut smördegen på en bakplåts­pappersklädd plåt. Rör ihop färsk­osten med 2/3 av västerbottenosten och bred ut på smördegen. Grädda i ugnen ca 15 minuter eller tills degen är gyllene och frasig.

Vispa ihop olja och vinäger i en skål, vänd ner lök och spenat. Smaksätt med salt och peppar. Fördela ost­bland­ningen över flarnet. Strö över resterande ost.

Gott till kallskuret.

Recept: Ingela Persson

Tips spenat

Grönt

Spenat

Spenat hör till de många bladgrönsaker som är rika på vitaminet folsyra, vilket gör gott framför allt för...