Meny
sprouts-1091633_1920

Honungsglaserad brysselkål med citron

4 portioner

300 g brysselkål
2 msk smör, gärna växtbaserat
zest från 1 citron och saften från
½ citron
1 msk honung
1 nypa flingsalt

Skär bort de 2 eller 3 yttersta bladen på brysselkålen och dela på mitten. Stek brysselkålen i smör tills den fått färg. Pressa över citronsaft, strö över citronzest, ringla över honung och salt. Blanda i någon minut.

Lägg upp brysselkålen i en skål och servera varm som tillbehör till exempelvis en fin bit fisk. Också ett enkelt och gott tillbehör till julbordet.


Niina Snijder

 

Recept: admin

Tips brysselkål, citron & honung

Grönt

Citron

Citronen odlades i Indien redan 700 år fKr och kom till Sverige via arabländerna på 1500-talet, då ofta syltad eller...